Tradisjoner

Linjeforeninger ved NTNU har gjerne en haug med tradisjoner som skal holdes ved like. Som en ung linjeforening har ikke Ægir særlig mange tradisjoner enda, denne artikkelen vil være et sammendrag av de tradisjonene* vi har enn så lenge. 

*Diskuterbart om det kan kalles tradisjoner når det er så ferskt.

 

Gilde

Noen linjeforeninger har nyttårsball, ægir har Gilde. Dette kommer av at Ægir/Æge brukte å innvitere æsene til å delta i ett ete og drikkegilde. Det første gilde ble arrangert våren 2022. 

 

Bade siste søndag i mnd.

Hver siste søndag i måneden samles medlemmer til å ta et forfriskende bad. Dette har foregått på brattørkaia, men har også vært andre plasser.  Oppmøte bruker å være ved NTNU Sealab, før man går mot ila og kaster seg ut i havet. 

Bading supplementeres også med post eksamensbad, selv om dette er noe mindre populært.

 

Det synges “Se torsken”

Se torsken, se torsken, en ekte fin og norsk en! Denne legendariske låten fra KLM (brødrene dahl folket) skal synges ved festiviteter som foregår i linjeforeningens regi, denne tradisjonen ble annonsert på innflyttingsfesten til linjeforeningens kontor i NV gangen høsten 2021. 

 

Øltime

Som linjeforening er det viktig å ha noen faste ukentlige arrangement. Hver onsdag er det øltime på linjeforeningskontoret, dette skjer hver onsdag fra 16-18.