Ægir linjeforening

På grunn av den unike kombinasjonen biologi og teknologi ble det sett på som en nødvendighet å stifte en egen linjeforening for havbruksingeniører. Ægir ble stiftet i 2020 av interesserte havbruksstudenter. På grunn av NTNUs krav til 30 medlemmer for å få areal på campus ble det gratis å melde seg inn i linjeforeningen for det første kullet. Ægir fikk det gamle kontoret til spanskrøret linjeforening. Det første store arrangementet til ægir var fadderopplegget i 2021, dette var en stor suksess og fikk introdusert havbruksstudentene på en god måte til studentlivet.

I begynnelsen ble det sett på hvilke linjeforeninger havbruksingeniørstudentene eventuelt skulle gå inn under. Det ble vurdert å gå inn under master linjeforeningen Njord, derfor ble det naturlig for linjeforeningen å kalle seg et norrønt navn da “storebroren” til linjeforeningen også het det.

Ægir er i den norøne mytologien en jotun som rår over havet. Hans kone heter Rån og sammen har de ni døtre med navn som alle betyr “bølge”. Rån fisker opp druknede sjømenn i garnet sitt. Hvert år ber Ægir Æsene til ete- og drikkegilde i festsalen sin, Brime. Ægir brygger i følge Odin, det beste ølet. I Ægir sin hall må gudene holde fred med hverandre og den som lager bråk blir bortvist for evig tid.

Hva er en linjeforening?

Ægir er linjeforeningen for de som studerer Havbruksingeniør. Vi arrangerer fadderperioden, og prøver å gjøre overgangen til student så hyggelig som mulig for deg. I løpet av året arrangerer vi masse sosialt som alle ægirmedlemmer er velkommen til. Vi er også en kontakt til bedrifter, og arrangerer ulike bedriftspresentasjoner (se «bedpress») du kan melde deg på. Vi har mange komiteer som står for det forskjellige ansvar, og du har muligheten til å søke til hver av disse komiteene i løpet av starten på semesteret. Dette er et flott verv for mange å starte med, da du kan bli mer kjent med de i foreningen, i tillegg til at det er kjempegøy.

Kontortider

Kontoret til Ægir ligger i gangen mellom Kjemiblokkene og Realfagskantinen. Kanskje du var innom i løpet av fadderuken og fikk litt informasjon om hvordan de to første ukene av studietiden din i Trondheim kommer til å bli. Eller kanskje du ikke fikk tid til å besøke campus den første dagen fordi du har en litt for stor haug med klær på gulvet som må få plass i klesskapet ditt.

Kontoret er et pauserom for alle Ægirs medlemmer, der det er hyggelige mennesker og mange interessante (og ikke fullt så interessante) samtaler. Det er et optimalt sted for tidsfordriv med andre ord, og fort har pausen som egentlig bare skulle vare i 15 minutter, vart i halvannen time.

Det er fast kontortid mandager fra kl 11:00-14:00