Velkommen til Ægir linjeforening!

Du har uten tvil tatt et godt valg, og vi er mer enn klare for å ta deg imot på immatrikuleringsdagen. Du har sikkert mange spørsmål, og vi skal prøve å besvare dem. I løpet av de første dagene er det mye som skal falle på plass og man kan føle at man har havnet på litt dypt vann. Så hva gjør du nå? Vi har lagt opp en grov plan for det første du må gjøre som ny student.

Oppstarts FAQ

For å registrere deg på NTNU må du logg deg inn på Studentweb, klikk på utdanningsplan og følg instruksene. Når du registrerer deg melder du deg blant annet opp til undervisning og eksamen.

Frist: 15. september (høst) og 1. februar (vår)

Deretter kan du opprette din NTNU-brukerkonto. Ved opprettelse får du generert en ny e-postadresse på formen dittbrukernavn@stud.ntnu.no. Det er denne e-postadressen som fakultet, institutt og linjeforeningen benytter seg av. Dittbrukernavn vil være brukernavnet du skal bruke når du logger deg på NTNU sine internsider.

Det første du må gjøre er å betale Semesteravgift.

Frist: 15. september (høst) og 1. februar (vår)

Søk stipend og lån hos Lånekassen. Du må betale semesteravgiften for å få stipend og studielån.

Skaff adgangskort. Kortet fungerer som studiebevis, lånekort til biblioteket, adgangskort til rom og til utskrifter. I tillegg til adgangskortet må du laste ned eller oppdatere semesterkortet for gyldig student-bevis.

I løpet av de første ukene er det mange som skal innom Adgangskontrollen (kart) , derfor kan det være lurt å møte opp til rare tidspunkt for å unngå kø. Trenger du ikke studentbeviset med det første, kan det være lurt å vente noen dager til ting roer seg ned.

Pensumbøker kan kjøpes nye på Akademika på Sentralbygget eller digitalt på blant annet ark.no. Hvis du ønsker å kjøpe brukt kan du spørre fadderne, eller bruke studentenes egen nettbutikk for bruktbøker, iBok.

Pensum kan endre seg litt fra år til år, og det kan derfor være lurt å vente litt før du kjøper bøker. Pensumlisten er ikke alltid lett å finne, men du kan spørre ansatte på Akademika, sjekke fagets egen hjemmeside eller Blackboard får du en god oversikt.

Det er aldri lett å flytte til en helt ny by, spesielt ikke for de som ikke eier retningssans. Trondheim er faktisk Norges tredje største by, og det trengs tid for å bli vant til den. For å enklest reise rundt i Trondheim kan du ta buss, bruke bysykkler, eller ta en el- sparkesykkel i farten. Busselskapet i Trondheim og omegn heter AtB og reiseplanleggeren deres er din venn.

Inne på skolene kan det være like forvirrende, men frykt ikke! Med MazeMap kommer du raskt til timen i tide.

Skoleåret starter med en felles oppstartseremoni for alle nye studenter kalt immatrikulering. Under immatrikuleringen får studentene en hilsning fra rektor, samt underholdning. Rett etter immatrikuleringen står flere studentorganisasjoner klare til en live-sending.

Når immatrikuleringen er ferdig, vil studentene bli fordelt inn i faddergruppene og studietiden har offisielt starten.

Nå som du er ferdig med ferdig med alt det praktiske til skolen, har du muligheten til å kaste deg ut i alt det spennende som studiebyen Trondheim har å by på. Her er det linjeforeningen Ægir kommer inn i bildet, da vi skal være veiledere og hjelpe deg inn i studentlivet med all vår erfaring.

De første dagene som er arrangement fra skolens side, er ganske korte og lite anstrengende, så etter skoletid sørger fadderopplegget at man blir bedre kjent med studentlivet, samt de andre studentene som går havbruk. Fadderuken er en fantastisk mulighet til å få vite mer om de forskjellige tingene byen kan tilby, som fritidsaktiviteter, hobbyer, kulturarrangementer, fester og turer. Så vi anbefaler alle å være med på mest mulig av opplegget i fadderukene. Det er muligheter for at man blir sliten i løpet av fadderuken, men det er derfor det er lagt inn dager i programmet som er roligere enn andre.